Szükséged van számítógépre vagy laptopra? Új vagy használt között kell választanod? A Pcaréna a te számítástechnikai partnered, segít benne!

Ha te is a rengeteg információk között bolyongsz, nem tudsz dönteni, hogy új vagy felújított laptopot/számítógépet vásárolj akkor jó helyen keresgélsz. Összegyűjtöttünk 5 tippet, amelyek nagy segítséget nyújtanak a megfelelő számítógép vagy laptop kiválasztásában.

1. Az ár összehasonlítása. A magasabb ár valóban jobb minőséget jelent?

Az esetek túlnyomó többségében a magasabb ár valójában jobb minőséget jelent. De fel kell tenned magadnak a kérdést, hogy valóban szükséged van-e egy új számítógépre vagy laptopra, amelynek magasabb az árkategóriája.

Sok embernek csak személyes használatra van szüksége számítógépre, például internetezésre, e-mailek küldésére, szórakozásra és szabadidő eltöltésére. Az ilyen felhasználásra az emberek túl gyakran vásárolnak túl nagy teljesítményű laptopokat és számítógépeket, és sokkal többet fizetnek, mint amennyire szükségük van.

Nézzünk egy hétköznapi példát a könnyebb tájékozódás érdekében. Nem terepjáróra vagy 320 lóerős motorra van szükségünk, hanem egy kényelmes kisautóra kevés pénzért. Röviden, ha csak internetezéshez és irodai feladatokhoz van szükséged számítógépre vagy laptopra, akkor egy használt számítógép is elegendő, mert ugyanolyan jól fog szolgálni, mint egy új és túl drága számítógép.

2. Győződj meg róla, hogy a használt számítógépet megtisztították és tesztelték.

Valószínűleg te is vásárolt már használt terméket különböző internetes portálokon keresztül. A rossz vásárlás lehetősége ebben az esetben nagyon nagy, mivel az eladók többnyire magánszemélyek, és nem igazán törődnek a vevővel. Őket csak egy dolog érdekli – a pénz. Nekünk a Pcaréná-nál az elégedett ügyfél a legfontosabb, ezért mindig megtisztítjuk és teszteljük használt laptopjainkat és számítógépeinket, és így egy tökéletesen működő, azonnal használható számítógépet biztosítunk

3. Operációs rendszer

Ha az operációs rendszer és más ingyenes szoftverek telepítését inkább szakértőinkre bíznád, akkor számíthatsz ránk. Az általunk kínált különböző számítógépek között olyanokat is találsz, amelyeken már telepítve van az operációs rendszer. Ha azonnali használatra van szükséged számítógépre vagy laptopra, vagy ha azt kereskedelmi célokra kívánod használni, feltétlenül javasoljuk, hogy egy operációs rendszerrel telepített számítógépet vásárolj.

Tudjuk, hogy az eredeti Windows operációs rendszer használata épp oly fontos a felújított számítógépeknél, mint az újak esetében. A végfelhasználók számára csak az eredeti Windows operációs rendszer nyújt olyan lehetőségeket, mint a teljes körű letöltések, frissítések, valamint a továbbfejlesztett funkciók.

4. Milyen állapotban vannak a számítógépek? Sérültek?

A használt számítógépes berendezéseknél meg kell győződnünk arról, hogy nincsenek-e komolyabb következményei a használatnak vagy a nem működő billentyűknek (Enter, szóköz…), a monitoron lévő halott pixelek, az akkumulátor rossz teljesítménye (kevesebb, mint egy óra)

Nálunk nem kell aggódnod a hibák és a számítógép károsodása miatt, mivel szakértőink éles szemei ellenőrzik őket. Legtöbb esetben a használt számítógépek és laptopok csak nagyobb cégek irodáiban kerültek használatba, ezért első osztályú és megkímélt állapotban vannak.

5. Fontos, hogy vásárláskor bebiztosítsd a terméked!

Ha számítógépet vagy laptopot vásárolsz, mindig figyelj a garanciára. A garancia nélküli használt számítógépek nagy kockázatot jelentenek, mivel nincs biztosíték arra, hogy a számítógép vagy laptop valóban jó állapotban van.

A PC Aréna csapata 24 hónapos garanciát vállal, ez az idő azonban extra kiterjesztett garancia igénylésével +1 évig, vagy akár még tovább is növelhető.

Szólj hozzá!