Az 1935-ben alapított vállalat, a Fujitsu eredetileg a magyarul beszélők számára szinte kimondhatatlan néven: Fuji Tsushinki Manufacturing Corporation néven indult neki világhírű karrierjének. Ugyanakkor egy sokkal könnyebben kiejthető és hasonlóan híres német vállalatról sem feledkezhetünk meg, ha a japán tech óriást hozzuk szóba. Szoros együttműködésben indultak el ugyanis a Siemens-el egyfajta vegyes vállalatként.

A név tehát a Siemensnek köszönhetően kicsit átalakult: A „Fu” a korábbi elnevezés első szótagja, a „ji” a Siemens japán nevéből, a „Jimenzu”-ból, a „tsu” pedig a „tsushin” kommunikációt jelentő japán szavakból állt össze. Vagyis ez a Fuji Tsushinki Manufacturing és a Siemens közös kommunikációs, távközlési vállalata lett. Az egyszerűség kedvéért a történet elmesélése során már a jól ismert Fujitsu márkanevet használjuk.

A közös együttműködések előnyei

1935-ben tehát kifejezetten modern szemlélet alapján egy gyümölcsöző együttműködés alakult ki a német és japán társaság között. A tokiói alapítású cég elsősorban távközlési berendezéseket forgalmazott és fejlesztett. A távközlési technológia után a nagyszámítógépek európai forgalmazása során is egymásra talált a Fujitsu és a Siemens. Ezidőtájt már 1978-at írunk. És a japán cég úgy tűnik, egyik legnagyobb erőssége a kitűnő partnerválasztás volt.

1972-ben például az Egyesült Államok egyik legnívósabb piaci szereplőjével: az Amdahl Corporation-nel sikerült virágzó szerződést kötniük. Így lehetséges, hogy már évtizedek óta globális cégként működnek, rengeteg jó és üzleti szempontból is előnyös kapcsolatot ápolnak.

Kutatás, fejlesztés, gyártás magas fokon

A ’80-as években már kifejezetten nagyra nőtt vállalat mind a Fujitsu Technology Solution mind a Fujitsu Csoport 1987-ben megnyitotta az akkoriban legmodernebbnek számító informatikai gyárat. Németországban, Augsburgban történt mindez, de természetesen ez is a Fujitsu márkanév alatt futott. Ez az ultramodern gyár biztosította a még dinamikusabb és korszakalkotóbb gyártást, fejlesztést és persze a szorgalmas japán mentalitásból fakadó állandó kutatási munka helyszínét.

A 2000-es évek és a technológiai robbanás

Nemmeglepő, hogy a Fujitsu a hasonlóan sikeres és a 2000-es évek elejére már maximálisan felkészült vállalatként a technológiai robbanás, az internetfelhasználók ugrása mellett mai napig hatalmas teljesítményt ér el a piacon. Persze ez a nagyszerű technológiai és a gazdag háttértámogatás mellett annak is köszönhető, hogy odafigyeltek és időben reagáltak a globális trendekre.

Mind a mobilitási mind a dinamikus infrastruktúrák-és adatközpont termékek, mind a platformtermékek terén kimagaslóan teljesít. A Fujitsu Technology Solutions létrejötte nem mellesleg akkorra datálható, mikor is a Fujitsu Limited 2009-ben a korábbi Fujitsu Siemens Computers részvényeit egy-az egyben megvásárolta. Ezek után az EMEA régió egyik legkiemelkedőbb globális vállalatává nőtte ki magát.

Nézz körül nálunk is, keresd a japán márkát!

A használt és felújított pc-k, monitorok, számítógépek témakörében Fujitsu márkanév alatt folyamatosan cserélődő, változatos modellekre akadhatsz a kínálatunkban. Arra bíztatunk, hogy ha szimpatikus a márka, keress minket és szívesen segítünk abban is, hogy egy szuper pc kifejezetten a te szájízedre alakulhasson. Mi azért tartjuk remek ötletnek a használt és egyedileg átalakított, javított pc-k vásárlását, mert nem csak ár-érték arányban, hanem személyre szabott megoldásként is ragyogóan beválhat bárkinek!

Szólj hozzá!