Mivel a kínálatunkban csupa olyan világhírű márkajelzéssel találkozhatsz, mint a Dell, a Lenovo, A HP, vagy a Fujitsu, ezért egy minisorozat keretein belül most bemutatjuk a többnyire évtizedekre visszanyúló történeteiket az indulásuktól egészen napjainkig. Sokszor két hasonló teljesítményű PC közül azt választja az ember, ami egész egyszerűen szimpatikusabb. Amelyikhez társítunk valami pluszt. Ilyen lehet például a cég háttere, a benne kulcsszerepe játszó személyek tekintélye.

Ha mindig is érdekelt a számítástechnika, vagy egyszerűen csak szeretnél kicsit többet megtudni a saját géped történetéről, ha meghajolsz a tech szakma nagyjai előtt, akkor itt a helyed! Kényelmesen ülsz? Akkor vágjunk is bele és nézzük meg a világ jelenlegi legnagyobb pc nagyhatalmát: a Lenovo sikertörténetét.

Tudod, hogy mit jelent a Lenovo?

Az 1984-ben alapított vállalat kreatív névválasztása egyfajta jóslatként vált valóra a 2010-es években. A Legenda szóból leválasztott: Le és a Novo, vagyis új szavak összeillesztéséből jött létre a Lenovo, vagyis új legenda. Tekintve, hogy 1988-as tőzsdei megjelenésük után 2012-ben a világ addigi legnagyobbját, a HP-t utasították maguk mögé, az új legenda, vagy épp az élő legenda kifejezés korántsem túlzó az esetükben.

Merrefelé terjeszkednek?

Manapság már korántsem az egyetlen profiljuk a pc gyártás és eladás. A portfóliójuk színes és minőségi mind az IT termékek, a szervergyártás, a mobiltelefonok és mind a lakossági internetszolgáltatás területén. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan jutottak ilyen messzire és hogyan váltak 2012-ben világsztárrá, egy kicsit visszalapozunk a történelemkönyvben és az 1980-as évek Pekingjébe kalauzolunk téged.

Sokat vártak a világhírre

A korábban bemutatott texasi származású Dellhez képest például, akik kb. 1-2 év alatt futottak be a piacon, az 1984-ben alapított Lenovonak jóval több időre volt szüksége, hogy képzeletben ne csak a kínai nagy falig jussanak, de a Kínai Népköztársaság határain túl is ismertté váljanak. Erre fel, megunva az idegőrlő várakozást, 2004-ben derült égből villámcsapásként bejelentették, hogy készek megvásárolni az IBM PC részlegét. Hoppá! Ezzel a kifejezetten zsebbe nyúlós fordulattal ( 1,27 milliárd dollár készpénz és részvények).

Ezzel a húzással elérték, hogy 2005 májusára kicsit kibővüljön a kínálatuk, méghozzá a Think termékekkel (ThinkPad, ThinkVision, ThinkCentre, ThinkVantage) és a NetVista, valamint az Aptiva termékcsaládokkal. Ezen márkák hallatán bizony érezhető, hogy nem nyúltak mellé a választásukkal. Nem mellesleg ezzel egyidőben a világ 3. legnagyobb pc gyártójává váltak.

Mi mindent találsz a kínálatunkban?

A Liu Chuanzhi vezetésével 11 tervezőmérnök közreműködésével Pekingből indult vállalat 2012-re a világ legnagyobbja lett. A tőzsdei térképekre 1988-ban került fel Hongkongi székhellyel. Az IBM-nél tett nagyszabású bevásárlásuk, illetve az azóta is tartó lenyűgöző munkásságuk eredményeként manapság már számtalan pc, táblagép, telefon szerepel a védjegyük alatt.

Ha körbenézel nálunk, akkor szintén megtalálod a strapabíró Lenovo monitorokat, a Think termékcsalád neves képviselőit, és összességében az ár-érték arányban legkiemelkedőbb üzleti és személyes felhasználásra is kiváló konstrukciókat, melyeket mi a te kedvedre alakítunk és mind hardveres, mind szoftveres oldalról maximálisan az elképzeléseidre fókuszálunk az összeállításuknál

Szólj hozzá!