Idősebb szeretteink, családtagjaink számára ez megnehezítheti a kommunikációt, hiszen sokan nem, vagy nem eléggé felkészültek ezen a területen, technikai tudásuk, vagy épp a megfelelő géppark hiányában. Arra gondoltunk, hogy most összeszedjük azokat a szempontokat, amik alapján akár házhozszállítással is megrendelhetsz egy felújított, személyre szabott pc-t, vagy laptopot azoknak, akiknek szerinted a legnagyobb szüksége lenne erre.

Legyen felhasználóbarát!

Ha például idősebb szeretteidnek vásárolsz, nagy valószínűséggel nem a torrent oldalak, vagy a film letöltések határozzák meg a mindennapjait, és nem is kell ultra processzorban gondolkodni a legújabb gamer szoftverek futtatásához. Azt azonban mindenképp vedd figyelembe, hogy egy jól működő hibamentes Windows, a legfontosabb programok, egy kellemes böngésző és egy vírusirtó is fusson a gépen már a használatbavételkor.

Ez jelentősen megkönnyíti majd a te helyzeted is, mikor próbálsz az ajándékozottnak a beüzemeléssel és első próbálkozásoknál segíteni például telefonon keresztül. Ilyenkor nagy előny, hogy ezeket a szoftvereket kérésedre már előre telepítjük, beüzemeljük, így egy kulcsrakész laptoppal, pc-vel indulhat a munka, a szórakozás.

Milyen célra kell a gép?

Fontos azt is tisztázni, hogy az ajándékozott milyen célra szeretne számítógépet használni. Van már egy régi gépe, csak az elromlott, lerobbant, nem az igazi? Akkor már valószínűleg lesznek alapvető elképzelései, melyek az előző gépnél is rendelkezésre álltak, ezeket érdemes megtudni, kikérdezni tőle. Emellett azt is tisztázni kell, hogy mik azok a funkciók, amiket hiányolt az előző gépből. Például az előző témára visszacsatolva lényeges lehet, hogy szükség van-e egy profibb beépített kamerára a videóbeszélgetésekhez, vagy asztali gép esetén szükség van-e hasonló célból webkamerára.

Aki munkaügyekben is használja a számítógépet, annak különösen fontos lehet a jelszavazás mellett egy jó vírusirtó is, amit rajtunk keresztül szintén kedvezményes áron érhetsz el. A céges körülmények között használt hardverekhez, szoftverekhez érdemes lehet kiegészítőket is beszerezni. Sokszor extra tárhely, extra processzor, vagy épp egy tervezőprogram esetén extra videókártya lehet szükséges. Ha ajándékba készülsz vásárolni, akkor mindenképp vond be ebben az esetben az ajándékozottat, hiszen még így is kellemes meglepetést okozhatsz, sokkal jobb, mintha rosszul választasz neki.

Inkább újonnan vásárolnál?

Persze ez is egy megoldás, nem mi leszünk azok, akik lebeszélnek. Mi mindössze azt mondjuk, hogy a felújított, magas minőségű gépek ugyanazon világmárkák közül ár-érték arányban többnyire jóval kedvezőbbek, mint sok vadiúj gép.  És mi szeretnénk, ha ezt a lehetőséget is bemutathatnánk, ha érdekel az ötlet és próbára tennéd a szakértelmünket.

Akik minket választanak nagyon elégedettek a rugalmas és feltűnően gyors munkatempónkkal, ami nagy előny lehet, különösen, ha utolsó pillanatra hagyod a vásárlást. Emellett mi minden műszaki és informatikai kérdésben tudunk segíteni az általunk forgalmazott gépekkel kapcsolatban, így a garancia mellé még egy díjmentes tanácsadás, folyamatos elérhetőség is társul.

Ha úgy döntesz, hogy megpróbálsz most egy használt, de felújított gépet méghozzá az egyedi igényeidhez igazítva, akkor a legjobb helyen jársz! Keress minket bizalommal, és igyekszünk mindenben segíteni!

Szólj hozzá!